top of page

Wie ik ben en wat ik doe

Mijn verhaal

20231003_170443_0000 (1).png
Mijn project (1).png

Namasté,

Mijn naam is Kirsten van Valkengoed uit Nijkerk. Na diverse vormen van Yoga beoefend te hebben kwam ik terecht bij de opleiding Yoga en Wijsbegeerte bij Saswitha.
Deze vierjarige opleiding heeft mij de essentie van yoga geleerd; de verbinding tussen adem, beweging en ontspanning. Na het afronden van het derde jaar; chakra psychologie en yoga heb ik voor het vierde specialisatiejaar gekozen voor Zwangerschapsyoga. Daarnaast heb ik een aantal modules gevolgd zoals Yoga & Meditatie/ Anatomie en Fysiologie en Ayurvedische beginselen & Adem en Ademtherapie. Zwangerschapsyoga is voor mij zelf tijdens de zwangerschap van mijn eerste kind de start geweest van deze oneindige reis door de wereld van yoga . Tijdens deze reis volg ik elk jaar weer nieuwe bijscholing.
Tijdens de lessen die ik met veel plezier en een lach geef is de basis altijd Saswitha / hatha yoga oefeningen & ademoefeningen met af en toe een uitstapje naar Yin en Vinyasa flow yoga.  Mijn doel is iedereen een plek te laten vinden op de yogmat in zijn/haar eigen ritme en mogelijkheid.

 

Naast Yoga is Ayurveda mijn passie en daarom is het zo fijn dat deze onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.  In 2023 hen ik daarom al met veel kennis maar met grote nieuwsgierigheid de jaaropleiding tot Ayurvedische leefstijl en voedingscoach in Hilversum behaald.  Ayurveda kan vertaald worden met de kennis van het leven en staat voor een leven in balans. Weten hoe je moet leven volgens je eigen unieke en individuele, constitionele (dosha;s) zijn.
De kracht en verzorging van een massage heb ik van huis uit al meegekregen en door de toenemende  bewustwording van het lichaam en de adem werd massage een logische stap om mij verder in te ontwikkelen.  Na meerdere opleidingen;  Ontspanningsmassage ( Holistisch Energetisch), Ayurvedische massage en Zwangerschapsmassage zijn deze  naaste de andere Ayurvedische behandelingen en yogalessen een cadeau om te mogen delen
Tot snel op de yogamat en/of in de prakijk.
Kirsten

bottom of page